Activiteiten

Eerste schooldag


We proberen elk jaar het schooljaar op een leuke manier in te zetten. De voorbije jaren planden we reeds een fotozoektocht, een circuit en een heuse sportwedstrijd.
Telkens maken we ook van de gelegenheid gebruik om elke ouder te verwennen met een kopje koffie of thee met een koekje.

Feest in het Dorp


Elk jaar organiseert de ouderraad een familiegebeurtenis voor het hele dorp. Het begon met de Kerstsneukel, werd opgevolgd door ‘Kunst in de Tuin’ en is ondertussen geëvolueerd naar een heus Feest in het Dorp.

Quiz


Op zaterdagavond voor Feest in het Dorp organiseren we een Quiz die deel uit maakt van de Beker van de Burgemeester.

Dag van de Leerkracht


Op 5 oktober is het de dag van de leerkracht. Wij zetten de leerkrachten van onze school dan met plezier extra in de bloemen. De ene keer verrassen we hen met een kaasschotel, de andere keer met een etentje, ….Geduld wordt beloond: wat het wordt weten ze pas op de dag zelf.

Grootouderfeest

In november vindt jaarlijks het grootouderfeest plaats. Samen met de kleuterjuffen organiseren we een halve dag voor de oma’s en opa’s van onze kleuters. Dit jaar kwam er een clown langs. Koffie/thee en chocomelk met ontbijtkoeken mochten daarbij niet ontbreken.

Het voorbereidende werk wordt gedragen door de werkgroep. Op de dag zelf helpen alle ouderraadsleden mee die zich kunnen vrijmaken.

Boekje


Twee maal per jaar kunnen jullie over alle avonturen op school lezen in het boekje van de ouderraad. Grappige uitspraken, leuke uitstapjes en prangende vragen: alles komt er aan bod.

Kerstnacht

Onze Kerstnacht wordt de week ervoor aangekondigd door onze Kerstmannen en Kerstvrouw met een heuse rondrit door het dorp. Kerst is een gezellige periode, en ook in deze periode willen we iets organiseren waar we de ouders en de mensen van het dorp beter kunnen leren kennen.

Ontbijtpakketten


De ontbijtpakketten zijn een vast onderdeel van ons programma. Elk jaar zorgt de werkgroep voor een lekker ontbijt en verschillende verrassingen. We hopen jullie ook dit jaar opnieuw te bekoren met een mooi gevulde doos vol lekkere ontbijtartikelen.

Website / Facebook

Vertegenwoordiging andere raden en verenigingen


Gezins-en welzijnsraad: Zenzi Dhondt

Lokaal Overleg Kinderopvang Anzegem: Zenzi Dhondt

Cultuurraad:

Andere activiteiten


Daarnaast zorgt de ouderraad wekelijks voor een stuk fruit op school (Tutti Frutti), een klasfoto, en een voordracht, en helpt ze bij het schoolfeest, de jaarlijkse infodag, de opendeurdag en het onthaal bij de schoolrapporten.